8 Tegn på at dit barn har brug for briller

Er du i tvivl om dit barn skal have briller? Der er nogle helt specifikke tegn man kan holde øje med hvis dit barn har synsproblemer. Barnets problemer kan skyldes et dårligt samsyn. Det bety­der, at øjnene ikke arbejder ordentligt sammen, og det kan betyde vanskeligheder med at fokusere og læse. 

Her er 8 tegn du kan holde øje med 

  1. Blinker dit barn meget? Dette kan være et tegn på at dit barn ikke kan finde fokus eller se klart.  
  2. Kniber de øjnene sammen, skeler eller holder det ene øje lukket? Hold øje med om dit barn har problemer med at se ting på afstand ved at knibe øjnene sammen, eller skeler og har svært ved at koordinere øjnene. Nogle børn holder også det ene øje lukket for at finde fokus.  
  3. Gnider de sig i øjnene? Hvis dit barn har røde og irriterede øjne og ofte gnider i dem, kan det også betyde at der er synsproblemer.
  4. Hvis dit barn holder hovedet på skrå, kan det betyde at de bruger det ene øje mere end det andet for at se tydeligere.  
  5. Sidder dit barn også helt tæt på skærmen? eller holder sin Ipad helt op til næsen, for at se tydeligere, er dette oftest også et tegn på synsproblemer.   
  6. Har dit barn problemer med koncentrationen? Når dit barn har synsproblemer der resulterer i problemer med lektier og læsning, kan det ofte resultere i at koncentrationen er på sit minimum. Med synsproblemer forsvinder lysten også.  
  7. Motorikken hænger sammen med synet, og hvis det kniber der, får dit barn også svært ved at koordinere sine bevægelser. Dette ses oftest hvis børn har svært ved boldspil, det snubler eller går ind i ting. Dit barn bliver også hurtig svimmel eller køresyg hvis dette er tilfældet.  
  8. Hovedpine er et af de mest almindelige symptomer på synsproblemer er hovedpine. Når dit barn anstrenger sig for at se klart, bruger de meget muskulaturen i og omkring øjet og derfor kan der opstå hovedpine. 

 

Skal dit barn have briller? 

Der skal en grundig synsprøve for at afklare om dit barn skal have briller. Er man det mindste i tvivl, skal man lade tvivlen komme barnet til gode og bestille tid til en synsprøve. Det er vigtigt, at barnets såkaldte samsyn er i orden Et dårligt samsyn betyder, at øjnene ikke arbejder ordentligt sammen, og det kan betyde vanskeligheder med at fokusere og derfor  med at læse. Et dårligt samsyn forringer koncentrationsevnen, så man skal være opmærksom på, om barnet kan holde koncentrationen f.eks. ved læsning eller om barnet klager over hovedpine.

Hvis dit barn skal have briller, kan du læse vores gode råd til en god børnebrille  

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

giv os et kald.
mandag-torsdag 9:30-17:30
fredag 9:30-18:00
lørdag 9:30-14:00

torvegade 9
6700 esbjerg

tlf: 7512 3385
info@cityoptik.dk

vi er også sociale.
vær en del af vores fællesskab #Cityoptikesbjerg @cityoptikesbjerg